Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Аеродром Охрид COVID-19 пункт

Аеродром Охрид COVID-19 пункт

SARS-CoV-2 ТЕСТОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ

Рестрикциите за патување во странство поврзани со пандемијата предизвикана од SARS-CoV-2 вирусот варираат во зависност од земјата. Но, сепак задолжителни се негативни COVID-19 тестови на патниците, особено оние кои летаат.

Се прифаќаат негативни PCR тестови или пак негативни антигенски тестови одобрени од страна на СЗО.

Сите држави бараат резултати од различни типови тестови изработени во строго одредени времески рамки. За овие податоци пациентите треба претходно да се информираат и да ја изберат опцијата која најмногу им одговара.

Во COVID-19 центарот на Меѓународниот аеродром Охрид се врши тестирање со брзи антигенски, без закажување.

Брз антигенски тест (резултати за 20-30 минути) – 1500 денари

Во цената е вклучен превод на англиски или германски јазик.

Работно време:

Понеделник, вторник, четврток и петок од 08:00 – 12:00 часот
Среда и сабота – пунктот не работи
Недела од 14:00 -18:00 часот

Инфо: 070/256-598