Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Тимот на Жан Митрев

Back to Doctors

Д-р Јасмина Зафировска

Интернист тиреолог-диабетолог

Place of birth:

E-mail:

jasmina.zafirovska@zmc.mk

2000 – 2004

Специјализација по интерна медицина,  Униерзитет Св.Кирил и Методиј, Скопје, Македонија

1985 – 1990

Медицински факултет,  Униерзитет Св.Кирил и Методиј, Скопје, Македонија

1981-1985

Општо гимназиско образование Наум-Наумовски Борче -Крушево

 

 

2021- во тек

ПЗУ Клиничка болница Жан Митрев Клиник

2017 – 2021

ОБ Еуроиталиа Хоспитал, Скопје, Македонија

2009 – 2017

Специјална Болница за Кардиохирургија,  Филип Втори, Скопје, Македонија

19996 – 2009

Фонд за здравствено осигурување, Скопје, Македонија

1995 – 1996

Амбуланта по општа медицина, Скопје, Македонија

1993 – 1994

Амбуланта на МВР,  Скопје, Македонија

1990 – 1991

Универзитетски  Клинички центар, Скопје, Македонија

Мај 2002

Школа за дијабет и метаболни заболувања , Охрид, Македонија

Октомври 2007

Тренинг за Дијагностичко сродни групи, АОК Штутгарт, Германија

Март 2008

Тренинг за Диjагностичко сродни групи,  Клиника Ребро, Загреб, Хрватска

2012

Едукација за ехо на тироидеа и третман на болестите на тироидната жлезда , Универзитетска клиника за ендокринологија и метаболни заболувања, Скопје, Македонија

2012

Едукација за Дијабетес мелитус и метаболни заболувања  , Универзитетска клиника за ендокринологија и метаболни заболувања, Скопје, Македонија


Ноември 2015

Школа за ехосонографија на тироидна жлезда, Охрид, Р. Македонија во Организација на Здружение на Интернисти на Р. Македонија, од страна на Професори од Универзитетска клиника за Патофизиологија и нуклеарна медицина, Љублљана , Словенија

Септември 2017

Едукација за тенкоиглена биопсија на тироидна жлезда под  ехо во Hässleholms Sjukhus,  Шведска

Септември 2019

Едукација за тенкоиглена биопсија Универзитетска клиника за ендокринологија и метаболни заболувања, Скопје, Македонија

Активно учество  на бројни сесии и конгреси од областа на Интерната медицина и кардиологија, Кардиохирургија и Ендокринологија

2014-2017

Носител на проспективна студија за дејството на АЛА во третман на супклиничките облици на хипотиреоза, Специјална Болница по кардиохирургија, Филип Втори, Скопје, Македонија

Член на Македонската лекарска комора

Член на Македонското здружение за Кардиологија

Член на  Македонското здружение за Кардиохирургија

Член на  Здружение на интернисти на Р. Македонија

Член на  Националниот координативен механизам за СИДА, малариа и туберкулоза

Српски

Англиски

Фрaнцуски

Италијански