Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Тимот на Жан Митрев

Back to Doctors

Д-р Оливера Жиковска

Специјалист по медицинска биохемија

Place of birth:

E-mail:

olivera.zhikovska@zmc.mk

2007 – 2010
Специјализација по медицинска биохемија, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“, Скопје, Р. Македонија

2003
Медицински факултет, Универзитет „Св.Кирил и Методиј“, Скопје, Р. Македонија

 

2019 – во тек

Специјалист по медицинска биохемија во Клиничка болница „Жан Митрев“ Скопје, Македонија

2017- 2019 

Општа  болница „Еуроиталиа“, Скопје, Р. Македонија

2016 – 2017

ПЗУ „Амедела“ Дијагностичко специјалистичка лабораторија Скопје, Р. Македонија

2014 – 2016

ПЗУ „ЛАОР“ Дијагностичко специјалистичка лабораторија, Тетово, Р. Македонија

2004 – 2014

ЈЗУ „Здравствен дом“, Крива Паланка, Р. Македонија

Член на Македонска лекарска комора

Член на Македонско лекарско друштво

Член на  Здружение на доктори специјалисти по медицинска биохемија  на Р. Македонија

Член на EFLM – European federation of clinical chemistry and laboratory medicine.

Српски

Англиски

Бугарски