Закажете преглед

Закажи преглед

389 2 3091500

Тимот на Жан Митрев

Назад до Доктори

Д-р Здравко Стојковски

Гастроентеролог

Место на раѓање:

Прилеп, Македонија

E-mail:

1974
Доктор на Медицина, Медицински Факултет,  „Св. Кирил и Методиј“, Скопје
1977 Лекар од општа пракса во ГА –Кичево
1982
Оддел за екстракорпорална хемодијализа
1990
Специјализација од интрена медицина /ВМА-Белград/
1991 Интрено одделение –Воена болница –Скопје
2003                
Поставен за Началник на оддел за Гастреонетрохепатологија при ВБ-Скопје
2008
Началник на Интерните одделенија при ВБ-Скопје
2010 Спец.интернист во специјалната болница-ФилипВтори

Дијагностички и интервентни процедури

 • Ехотомографија на абдомен
 • Гастроскопија
 • Колоноскопија
 • Ректоскопија -сигмоидоскопија
 • Аноскопија
 • Абдоминален преглед со ректално туше
 • Биопсија на сите промени во гастроинтестинален систем
 • Полипектомија( на полипи во желудник и дебело црево)
 • Лигатура на хемороиди
 • Мануелна дилатација на анална фисура
 • Евакуација на асцитна течност
 • Остранување на страни тела од  желудник
 • Склерозација на крваречки улкуси од желудник и дванаесет палачно црево
 • Поставување и остранување на гастростома
 • Лекување на инфламаторни болести на дебелото црево ( Улцерозен колит и Кронова-болест)
 • Македонска лекарска комора
 • Европска асоцијација на гастроентерохепатолози