ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

Континуирани успеси на нашиот кикбоксинг репрезентативец Димитар Ѓоргиев

My alt text

Димитар Ѓоргиев, трикратниот светски шампион и европски вице шампион, еден од спортистите кој добива долгогодишна поддршка од Специјализираната болница Жан Митрев во континуитет реди успеси. Покрај успешните настапи на државните првенства, на 6-7 мај, годинава, на  Меѓународен турнир во Тешањ, Босна беше прогласен за најдобар борец сениор, а се врати и со три победи. Потоа, во месец јуни настапи на Меѓународен турнир во Римини Италија, каде го победи рускиот репрезентативец, репрезентативецот од Унгарија, а поради загубената борба од италијанскиот репрезентативец, Димитар освои сребрен медал. “После освоените резултатите добив понуда да настапам на К1 турнирот во Сараево кој е еден од најсилните на овие простори и на кој ќе настапат искусни борци од 9 земји. Се подготвувам интензивно и очекувам високо место“, дополни Димитар

My alt text

My alt text