ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

Новини во ендоскопијата во фокусот на Европската Гастроентеролошка недела

My alt text

Д-р Здравко Стојковски, гастроентеролог во болницата учествуваше на 25-иот Европски Конгрес, што се одржа од 28 октомври до 01 ноември, 2017 во Барселона, Шпанија. Во рамките на Европската гастроентеролошка недела биле презентирани бројни новитети во ендоскопијата кои се работат во европските специјализирани болници. Приказите на случаи биле во живо и предизвикаа внимание кај учесниците, со посебен интерес на случаите од клиниките од Барселона. Покрај ова се презентирале и 378 орални презентации, 1963 постери. Оваа голема традиционална гастроентеролошка недела обединува специјалисти од многу земји, а годинава имало 12.810 учесници од 116 земји, меѓу кои и македонските специјалисти гастроентеролози, вклучително и д-р Здравко Стојковски.

My alt text