ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

Признание за квалитет за радиолошките технолози од Zan Mitrev Clinic

Од 4 до 6 јули во Охрид се оддржа деветтиот Конрес на радиолошки технолози. На него активно учество зедоа и претставници од Zan Mitrev Clinic и тоа Р.Т. Маноилов Михајло со предавање МР ангиографија на каротиди и МР периферна ангиографија и Р.Т. Александар Арсовски со едно предаванје КТ Виртуелна колоноскопија. На конгресот посебно внимание предизвика предавањето за МР на каротиди и МР периферија за што Zan Mitrev Clinic доби отворено признание од еден од доајените на магнетната резонанца во Македонија. Проф.Др.Тане Марковски.My alt text

Исто така во периодот од 21 до 25 минатиот месец  д-р. Звонко Атанасов и Р.Т. Маноилов Михајло беа дел од регионалниот тренинг курс за квалитет и контрола на системите за мерење на квалитет во дијагностичка радиологија кој беше организиран од страна на ИАЕА од Виена.

Беа присутни еминентни професори од Австрија, Британија Грција и БиХ кои го истакнаа значењето на квалитетот во дијагностичката радиологија како и постапките за мерење на квалитет во истата.

My alt text