ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

Промотивни преполовени цени за спирометрија и ФЕНО – тест кај децата

My alt text

Светскиот ден на астмата, 2 мај, Zan Mitrev Clinic, ќе го одбележи со акција во која ќе овозможиме 50% намалени цени за тестирање на белодробната функција кај децата (спирометрија) и ФЕНО –тест. Акцијата ќе трае од 2 мај до 10 мај. Сите заинтересирани ќе треба да се пријават на нашите телефонски броеви за да закажат преглед или пак да дојдат во педијатриската служба во Zan Mitrev Clinic.

Што е спирометрија?

Спирометрија е постапка со која се мери функцијата на белите дробови на детето, за да се одреди дали и кои лекови му се потребни.

My alt text

Зошто е важен FENO – тестот?

  • Процена на нивото на инфламација на дишните патишта
  • Астма

 Тераписка важност

  • Следење на ефектот од ординираната антиинфламаторна терапија

Ефикасен начин да бидете сигурни дека детето ги добива соодветните лекови во соодветни дози