ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

Студенти по медицина од Косово во посета на болницата

My alt text

Прошетка низ одделите во Специјализираната болница Жан Митрев, презентирање на стандардните услуги, но и кои се специјалностите на болницата, а секако, и средба со медицинскиот директор д-р Емил Стоицовски беа на агендата на групата на студенти од Факултетот за медицински науки и резонанца, отсек радиологија од Приштина. Речиси сите беа воодушевени од опремата, од изгледот на болницата, од организираноста, а пред се` од стручноста на персоналот. Добредојде на идните медицински лица им посака д-р Стоицовски кој изрази задовоство од вакви средби, а при тоа потенцираше дека болницата е отворена за понатамошна соработка и реализирање на други средби. Подетална презентација за  услугите имаа д-р Дашурие Незири и д-р Мимоза Османи, а одговораа и на дополнителни прашања на студентите.Тие се заблагодарија за организацијата и искажаа подготвеност за понатамошна соработка. Студентите имаа можност од дополнителни информации и за време на неформалното дружење на коктелот кој се служеше во ресторанот на болницата.

My alt text

My alt text