ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

ZMC - 18 години растеме со Вас

 

My alt text

Под мотото „18 години растеме со Вас“ Специјализирана Болница по Хируршки Болести „ЖАН МИТРЕВ“ од Скопје на 1 март 2018 во Музејот на Македонската борба ја одбележа 18-годишнината од започнувањето на работата.

Во преполната сала на Музејот беа присутни видни претставници на дипломатскиот кор, политичкиот и општествениот живот, како и доктори од земјава и странство.

My alt text

Академик д-р Жан Митрев во поздравниот говор истакна дека е горд што, наспроти сите проблеми, потешкотии и недостатокот од поддршка и разбирање од државата, неговиот медицински тим успеал да ги оствари највисоките медицински стандарди во Македонија, кои се крунисани со добивањето на лиценца за работа според американскиот JCI стандард.

„Жан Митрев Клиника“ ја прославува својата „матура“ со 300-тини вработени, кои работат во ултра модерна болница од светски ранг, каде биле лекувани над 1.500.000 пациенти и се извршени повеќе од 30.000 операции на пациенти од цела Европа.

My alt text

Уметничко-забавниот дел од свеченоста беше колаж од балетски настап, хорска музика, проекција на документарен филм и настап на гитаристот Влатко Стефановски и Петар Ренџов со „Тумбао салса бенд“, а гостите можеа да уживаат во специјалитетите на ресторанот „Пулс“ - здравата и квалитетно подготвена храна и врвните вина и пијалоци.

My alt text