ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500
Почетна

Новости

Во здраво тело здрав дух

Oд 26 jануари до 01 февруари 2009 година во ПЗУ "Филип Втори" ќе се одвива акцијата "Недела на борба против срцеви аритмии : Во здраво тело здрав дух".Прегледите можете да ги закажете на телефонот: 02/ 3091-484 од08 - 25 јануари 2009 година. Побрзајте бидејќи прегледите се во ограничен ...

АМБУЛАНТНО КОРОНАРНО СТЕНТИРАЊЕ - Само 6 до 8 часа хоспитализациј

Во новата ангиографска сала, опремена во последен тренд во технологијата на General Electric INOVA 2100, се изведуваат:- интервентни процедури на крвните садови на срцето (коронарна ангиопластика и коронарни стентирања),- како и на периферните крвни садови, исклучиво трансрадијално (преку рака), со ...

ИЗВЕСТУВАЊЕ

РЕФЕРЕНТНИ ЦЕНИ ЗА ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ Се известуваат сите корисници на здравствените услуги во ПЗУ ФИЛИП ВТОРИ, дека со ОДЛУКА објавена во Сл.на РМ бр.132 од 31.10.2007 година, се утврдени референтни цени за здравствени услуги од неинвазивна и инвазивна дијагностика- независно каде се ...

ERC-Конгрес во Гент

ERC-Конгрес во ГентОд 22. – 24.05.2008година, менаџерот за медицински квалитет Тања Пампел и одговорната сестра на интензивна нега Весна Наумоска учествуваа на овогодишниот конгрес на European Resuscitation Counsil во Гент, Белгија. 1600 специјалисти за интензивна, итна медицина и нега од целиот ...

Прва дистрибутерска конференција на Edwards Lifesciences во Јужна Африка

Како една од значајните дистрибутери на Edwards Lifesciences ФИЛА-ФАРМ беше поканета и имаше свој претставник на нивната првата дистрибутерска конференција во Јужна Африка. Конференцијата траеше 3 дена, а се одржуваше во приватен резервоар на диви животни северно од Јоханесбург.За време на ...

5th Joint Meeting – German, Austrian and Swiss societies for thoracic and cardiovascular surgery

5th Joint Meeting – German, Austrian and Swiss societies for thoracic and cardiovascular surgery – Innsbruck 17-20 February 2008Беа представени најнови трендови и последни достигнувања во кардиоваскуларната хирургија Присуствува со видео презентација: Др. Владимир Белосточки

Симпозиум „Новини во педијатријата 2008“

Од 28-29 Март 2008 Година во Хотел Aлександар Палас се одржа Симпозиум „Новини во педијатријата 2008“ во организација на македонско лекарско друштво, здружение на педијатрите во македонија, Клиника за детски болести, каде што активно учество земаа Академик Др. Жан Митрев со предавање на тема ...

Бесплатни прегледи од 19 до 24 октомври 2009

Специјална болница „Филип Втори” организира бесплатни ортопедски прегледи и консултации за: развојни деформитети кај новороденчиња и деца на колк, стопало, и рбет; травматски и посттравматски болести и состојби на екстремитетитеПогледни тука.

Донација за Државното средно училиште за образование и рехабилитација “Искра” од Штип

Државното средно училиште за образование и рехабилитација “Искра” од Штип е воспитно-образовна установа која оспособува ученици со пречки во психо-физичкиот развој од источниот дел на Македонија.Училиштето е формирано во 1981 година, и до денес се оспособени над 700 ученика.Во склоп на Училиштето ...