ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500
Почетна

Новости

Семеен Магазин, дек. 2006,Проданов Валентина, 64 години, текстилен инжињер во пензија, од Скопје

Н. Презадоволна сум од сеПрвите проблеми ми се појавија пред околу три години. До тогаш, најверојатно како резултат на тоа што 40 години бев пушач, од време на време ми се појавуваа некои симптоми, но јас како тип на човек кој што не “паѓа во несвест” кога ќе се јави некој проблем, туку го ...

Семеен Магазин, ное. 2006,Спирковски Благоја, 46 години, од Скопје, цвеќар

Дај Боже да има болници како “Филип Втори”Порано, не боледував од ништо и можеби затоа немав никакви симптоми и никакви знаци дека нешто ќе се случи. Но, постепено почнав да чувствувам замор и ми се јавија некои тегоби, кои што пак најмногу ги чувствував за време на исхраната. Всушност, лошо ми ...

Семеен Магазин, окт. 2006,Димче Мешковски, актер во “Драмски треатар”, 61 година, од Скопје

Раскажува: Димче Мешковски, актер во “Драмски треатар”, 61 година, од СкопјеН. Идеално, е вистинскиот зборЈас со здравјето сум оптеретен уште од раната младост. Што се немам поминато... Преку 30 години болувам од артритис, имам вграден вештачки колк, оперирана жолчка, псоријаза, витилиго, три ...

Семеен Магазин, сеп. 2006,Проф. Др Ристо Гроздановски

Раскажува: Проф. Др Ристо Гроздановски, универзитетски професор во пензија, 66 години од СкопјеН. Моето прво соочување со сопствен посериозен здравствен проблемНавршуваа 8 месеци после завршувањето на мојот работен век. Бев во фаза на постапно прифаќање и прилагодување на т.н. пензионерска фаза ...

Семеен Магазин, јул./авг. 2006,Ризова Мери, административен работник од Скопје, 33 години

Семеен Магазин Јули-Август 2006Н. И со 20 % фракција на срце, успевам да ги сакам сите од „Филип Втори”Раскажува: Ризова Мери, административен работник од Скопје, 33 годиниРодена сум со срцева мана пред добри 33 години, со дијагноза ДУЦТУЦ АРТЕРИОСУС, но бидејќи ни рекоа дека пубертетот би ми ...

Семеен Магазин, јун. 2006, Гулевска Тања, сестра на Гулевски Ташко,63 години од Скопје

Господ Исус Христос за македонскиот народЗборувам од своето лично искуство, од она што му се случи на брат ми и од она што ние како фамилија го поминавме целиот тој период.Пред да ја раскажам нашата приказна, сакам да упатам една голема, голема благодарност до Д-р. Жан Митрев - човекот со златни ...

Семеен Магазин, мај. 2006, Вера Костовска, 61 година, наставник по физичко образование

Н. Во “Филип Втори” ми влеаа надеж за животРаскажува: Вера Костовска, 61 година, наставник по физичко образованиеЈас сум наставник по физичко образование, што значи дека целиот мој живот бил исполнет со физички и спортски активности. Секогаш сум била активна, подвижна, здрава, без никакви ...

Семеен Магазин, апр. 2006, Ивица Музуров, 27 години, електро техничар - енергетичар, од Скопје

Семеен Магазин број 96 Април 2006Млад сум и продолжувам да си живеам младешки и среќноНа почетокот, пред да ја раскажам мојата приказна, сакам да упатам огромна БЛАГОДАРНОСТ до Д-р. Жан Митрев, Д-р. Иван Милев, Д-р Шранц и целиот персонал на "Филип Втори". Она што ми го направија таму и начинот ...

Семеен Магазин, фев. 2006, Стојанова Вена, 50 години од Штип

Семеен Магазин-Февруари 2006Н. Наместо труп во количка, сега сум здрав човекБидејќи сум голем борец за вистината и оградувајќи се од секаква политика и политички партии, единствено што сакам, е да ја раскажам вистината за мојот случај.Пред осум години прележав тежок инфаркт на миокардот. По ...

Семеен Магазин, јан. 2006, Марко Величковски

Семеен Магазин Јануари 2006ФИЛИП ВТОРИИме кое не враќа назад во историјата, но и име кое ни значи многу. Име на болница, единствена здравствена институција од ваков вид во Р.М. Основана е на 1 март 2000-тата, во време на министерот Кљусев. Специјална болница за кардиохирургија на наши простори. ...

Семеен Магазин, дек. 2005,Мануела Василевска, внука на Верка Перевска, 64 годишна пензионерка од Ско

Семеен Магазин-Декември 2005Приказни од „ФИЛИП ВТОРИ“Нема откажување - ќе се бориме до крај!Верка ми е тетка. Бидејќи голем дел од периодот додека беше во “Филип Втори” и докторите се бореа за нејзиниот живот, таа беше во бесознание, јас ќе ја раскажам нејзината приказна. Ја сакам како родена ...

Дневник бр.2912, 15.11.2005,Прим. д-р Михаил Горски

Деневник бр.2912, 15.11.2005Го заборавивме ли Хипократ?Лекар сум 51 година и во изминатиот половина век сум ги доживеал сите фази, перипетии и проблеми, на нашата здравствена служба, почнувајќи како селски лекар, а подоцна како раководител на болница Во јавноста различно се коментираат состојбите ...

Време бр.532, 02.11.2005, Ивица Лузуров

Време бр.532, 02.11.2005Сакам да се оперирам и да живеам нормалноПо една година чекање, барања конзилијарни мислења, слободни термини и потребни материјали, операцијата што верував дека ќе ми помогне да го живеам животот како секој млад човек е одложена. Никој не може да ми одговори дали таа ...

Утрински Весник бр.1914, 27.10.2005,Симон Беличанец и Никола Момироски

Утрински Весник бр.1914, 27.10.2005Симон Беличанец и Никола МомироскиБлагодарност до мајката на академик д-р Жан Митрев, госпоѓа Милка Митрева Симон Беличанец и Никола МомироскиВо мајката природа чудата се Божја милост и немилост. Во животот на човекот, чудотворството е дар од мајчината утроба, ...

Семеен Магазин, ное. 2005,Тодор Керамитчиевски, 50 години, новинар во МРТВ, Скопје

Помина речиси една година откако на Клиниката за кардио-васкуларни болести при Клиничкиот центар во Скопје ми беше за прв пат соопштено дека можеби ќе треба да го оперирам срцето. Информацијата ја примив мирно, но со една голема доза на несфатлив оптимизам дека додека траат предвидените испитувања ...