ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500
Почетна

Новости

Семеен Магазин, јан. 2006, Марко Величковски

Семеен Магазин Јануари 2006ФИЛИП ВТОРИИме кое не враќа назад во историјата, но и име кое ни значи многу. Име на болница, единствена здравствена институција од ваков вид во Р.М. Основана е на 1 март 2000-тата, во време на министерот Кљусев. Специјална болница за кардиохирургија на наши простори. ...

Семеен Магазин, дек. 2005,Мануела Василевска, внука на Верка Перевска, 64 годишна пензионерка од Ско

Семеен Магазин-Декември 2005Приказни од „ФИЛИП ВТОРИ“Нема откажување - ќе се бориме до крај!Верка ми е тетка. Бидејќи голем дел од периодот додека беше во “Филип Втори” и докторите се бореа за нејзиниот живот, таа беше во бесознание, јас ќе ја раскажам нејзината приказна. Ја сакам како родена ...

Дневник бр.2912, 15.11.2005,Прим. д-р Михаил Горски

Деневник бр.2912, 15.11.2005Го заборавивме ли Хипократ?Лекар сум 51 година и во изминатиот половина век сум ги доживеал сите фази, перипетии и проблеми, на нашата здравствена служба, почнувајќи како селски лекар, а подоцна како раководител на болница Во јавноста различно се коментираат состојбите ...

Време бр.532, 02.11.2005, Ивица Лузуров

Време бр.532, 02.11.2005Сакам да се оперирам и да живеам нормалноПо една година чекање, барања конзилијарни мислења, слободни термини и потребни материјали, операцијата што верував дека ќе ми помогне да го живеам животот како секој млад човек е одложена. Никој не може да ми одговори дали таа ...

Утрински Весник бр.1914, 27.10.2005,Симон Беличанец и Никола Момироски

Утрински Весник бр.1914, 27.10.2005Симон Беличанец и Никола МомироскиБлагодарност до мајката на академик д-р Жан Митрев, госпоѓа Милка Митрева Симон Беличанец и Никола МомироскиВо мајката природа чудата се Божја милост и немилост. Во животот на човекот, чудотворството е дар од мајчината утроба, ...

Семеен Магазин, ное. 2005,Тодор Керамитчиевски, 50 години, новинар во МРТВ, Скопје

Помина речиси една година откако на Клиниката за кардио-васкуларни болести при Клиничкиот центар во Скопје ми беше за прв пат соопштено дека можеби ќе треба да го оперирам срцето. Информацијата ја примив мирно, но со една голема доза на несфатлив оптимизам дека додека траат предвидените испитувања ...

Семеен Магазин, сеп. 2005,Марјан Крстевски, татко на Ивана, 10 годишна ученичка,Скопје

Приказни од "ФИЛИП ВТОРИ”Нашата Ивана и добрите луѓе од "Филип Втори"Да, можеби изгледа чудно што вакви проблеми со срцето се случуваат и кај мали деца кои сè уште не почнале и да се оформуваат, но ете така... Тоани се случи нам, односно на нашата Ивана. Сè почна кога таа имаше само три години. ...

Семеен Магазин, окт. 2005,Фаире Рауф Заде, Накшие Рауф Етем,Нермин Рауф Садику, Фахредин Рауф

Раскажуваат: Фаире Рауф Заде, 61 година, домаќинка од Охрид Накшие Рауф Етем, 59 години, пензионер од Скопје Нермин Рауф Садику, 58 години, пензионер од Скопје Фахредин Рауф, 56 години, главен магационер во “Водовод и канализација” од СкопјеН. Докторе, добро е што ве имаме!Нашава приказна е ...

Семеен Магазин, јул./авг. 2005,Хајредин Шабан, 55 години, невработен од с. Теарце

Приказни од "ФИЛИП ВТОРИ”ЖАН МИТРЕВ МИ Е БРАТ!А , бе, човечки живот; ту радост, ту проблем. Женачка, па ми се роди ќерката. Работа - ама четири години ми отидоа во неврат; ми ги изгубиле документите. Сум возел и такси - од тие, комбињата. А сега сум под Биро за вработување. И ете така, малку, по ...

Утрински Весник, 10.07.2005 ,Цветко Миланоски

Утрински Весник, 10.07.2005Болницата за кардиохирургија "Филип Втори“ позитивен пример за успешно здравствоЗнам дека досега многу е пишувано, многу е кажувано за болницата за кардиохирургија "Филип Втори° и за нејзиниот директор и сопственик д-р Жан Митрев. Меѓутоа, исто така, знам и сум уверен ...

Љубенка Георгиевска, Семеен магазин,јун.2005

За Др.Жан МитревНема друго име или наслов за Вашите,, Златни Раце,,. Немам зборови со кои сакам да ја изразам својата лична благодарност до Вас Д-ре. Вие го продолживте животот на мојот сакан и единствен брат.Ако во животот има невозможни работи, Вие докажавте дека правите нешто на граница на ...

Давковски Слободан, 47 години, дипломиран економист, Куманово

Приказни од "ФИЛИП ВТОРИ”ЛЕКАРОТ,ЗА МЕНЕ ГО ПОБЕДИ СВЕТИ ПЕТАРЧувството за самиот себеси и за сопствената моќ со која се владееме себеси и сè она што претставува наша животна цел, на патот на животот наш, единствено и целосно зависи од тоа како здравјето владее со нас. Дека човекот станува немоќен ...

Наум Барџиев, 50 години, новинар од Скопје

Приказни од "ФИЛИП ВТОРИ”ЖАН МИТРЕВ МИ Е БРАТ!Мојата приказнаемногу поразлич-на од другите и еднаква на чудо. Зошто? Едноставно, заради тоа што сите ме отпишаа од живите и ми предвидуваа смрт. Откако останав жив, истите тие беа согласни дека навистина се случило. Можеби и имаа право, ако чудото ...

Муамер Оломани, 43 годишен моделар во пензија, од Дебар

Го избрав патот на надежтаНе ми е битно да живеам живот на спортист, туку сакам да живеам еден нормален живот во кој повторно ќе можам да уживам во секојдневните убавини, да се одморам со семејството, да одам на излет... Благодарение на златните раце на докторот, јас повторно можам да бидам ...

Стојан Анѓеловски, 51 година, пензионер од Куманово

Приказни од "ФИЛИП ВТОРИ”ИМА ЛИ ЖИВОТ ИЛИ Е КРАЈ?оите проблеми со срцето не се нови. Паметам, прв патсесоочив со тоа кога пред девет години се подготвував да заминам во странство. Тогаш, за да можам да заминам, требаше да имам поволна оценка од лекарска комисија која при прегледот констатира дека ...