ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500
Почетна  →  Оддели

Абдоминална хирургија

My alt text

Операциите од абдоменалната хирургија се рутинска пракса во нашата болница. Најчести процедури се:

  • решавање на хернии (кила) или хемориди;
  • операции на цревата и другите абдоминални органи;
  • Whipple операција на панкреас.

Често се изведуваат и лапароскопски операции, кои што се минимално инвазивни, но со максимален ефект, како и одлично време на опоравување со минимален болнички престој.

Услуги во овој оддел

Минимално агресивна - лапароскопска хирургијаКласична - отворена абдоминална хирургијаХирургија на дванаесетпалачно цревоХирургија на аналниот отвор и перианалната регијаХирургија на желудникХирургија на дебело цревоХирургија на жолчната кеса и жолчните патиштаХирургија на панкреасХирургија на слезенкаХирургија на ректум - завршниот дел на дебело цревоХирургија на тенко цревоХирургија на црниот дробХирургија на стомачни ѕидови - кили, израстоци, други патолошки процесиХирургија на стомачен дел на харнопроводникотХирургија на слепо црево - Appendix

Доктори во овој оддел

Прим. д-р Јован Мирчевски

Абдоминален хирург, субспецијалист