ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

My alt textНЕВРОЛОГИЈАТА е медицинска дисциплина која се занимава со:

Болести на пореметување на мозочната циркулација - мозочен удар (шлог)  како резултат на зачепување на крвните садови од тромб или донесен  емболус  преку циркулацијата или при крварење во мозокот , мозочните обвивки , како и пореметувања  поради аномалии во крвните садови на главата и вратот: Главоболки, мигрена и др.болни синдроми: Епилепсии: Мултипла склероза:. Болести на мускулите ; Болести на рбетниот мозок: и рбетниот столб: Паркинсонова болест:  Вртоглавици, пречки со рамнотежата и одењето: Повреди на главата и рбетен столб: Тумори на мозокот и ребетниот мозок и др.

Услуги во овој оддел

Електроенцефалографија (ЕЕГ)Евоцирани потенцијалиАудитивни евоцирани потенцијали и потенцијалите на мозочно стебло - БАЕПСоматосензорни евоцирани потенцијали - СЕПВидни евоцирани потенцијали - ВЕПЕлектромиографија - ЕМГПсихијатрија

Доктори во овој оддел