ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

My alt text

Педијатрија е гранка на медицината која се занимава со лекување на деца, од нивно раѓање до крајот на адолесценцијата. Тоа е медицина на развојнота доба, затоа што растот и развојот се специфика само за детската популација.
Покрај прегледи и лекување на болни деца, нашата педијатриска служба  нуди и редовни прегледи на здрави деца, со следење на растот и развојот на детето.

Општ педијатриски амбулантски преглед
Педијатриски преглед со ултразвук на абдомен
Субспецијалистички кардиолошки преглед
Субспецијалистички пулмоалерголошки преглед
Кожни алерголошки тестови
FeNO тест (азотен моноксид во форсиран експириум)
Следење на функцијата на белите дробови
Спирометрија
Бронходилататорен тест и терапија
Микробиологија
Рентген дијагностика (KT,МР)
Хирургија на вродени срцеви маани
Детска ортопедија
Детска хирургија
Клиничка биохемија
Генетика и персонализирана медицина
Дневна болница
Болничко лекување

Нудиме врвен квалитет на услуги и стандарди на лекување на пациентите, најсовремена медицинска опрема за дијагностицирање и лекување.
Болницата располага и со 10 еднокреветни и два луксузни апартмани за ВИП третман за време на престојот.

Услуги во овој оддел

ПУЛМО-АЛЕРГОЛОГИЈАПедијатриска кардиологијаДЕТСКА ГАСТРО-ЕНТЕРОЛОГИЈА