ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

My alt text

УРОЛОШКА ХИРУРГИЈА

Тимот на уролози- хирурзи е специјализиран за извршување на сложени оперативни зафати кај малигни тумори, вродени и други заболувања на уринарниот систем и машките гениталии.

Со хируршко- оперативно  лекување третирана е целокупната патологија на урогениталниот тракт, почнувајќи од помалите интервенции (циркумцизија, френулотомија, хидроцела и др), преку ендоскопските еднодневни процедури- цистоскопија, поставување и отстранување на Ј-Ј стентови, биопсија на мочниот меур, па се до посложените: операции на простата, мочниот меур, уретерот (мочовод) и бубрезите. Како наш ексклузивитет се ретроперитонеалните лимфни дисекции- кај малигните заболувања на тестисот и операции на тумори во ретроперитонеумот (саркоми).

Услуги во овој оддел

Хируршко решавање на стерс инконтиненциите и спад на мочен меурКомплетна хирургија на пенис и детска урологијаКласични (отворени) операцииЕндоскопски процедури

Доктори во овој оддел

Академик проф. д-р Живко Попов

Хирург уролог и трансплантолог

Д-р Горан Јовиќ

Хирург уролог