ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

Д-р Горан Јовиќ

Хирург уролог

Датум на раѓање: 22 Јули, 1962 (56)Место на раѓање: Велес, МакедонијаТелефон: + 389 2 3091 500e-mail: goran.jovic@zmc.mk


Образование, едукации и работно искуство

1968-1976

Основно училиште Васил Главинoв, Велес

1976-1980

Средно образование, Гимназија Кочо Рацин, Велес

1981-1988

Медицински факултет на Универзитетот  Св. Кирил и Методиј, Скопје

1991

Државен испит

1995-2000

Специјализација – Урологија

2001

Специјалистички испит

2004

Обука за примена на лапараскопски техники во Ендоскопскиот Центар при Општата болница во Словенградец, Словениа

1998

Европски конгрес на уролози во Атина, Грција

 

Балкански конгрес на уролози во Белград, Србија

2010

Конгрес на Лекари од југоисточна европа во Варна

2011

Европски конгерс на уролози во Барселона, Шпанија

2012

Европски конгрес на уролози во Париз, Франција

1989-1991

Работно искуство како Доктор на медицина во амбулантите во село Јаболчиште и село Извор, Велес

1991–1995

Работно искуство во единица за Брза помош

1995

Медицински Центар Велес, работа како Хирург – Уролог

2013

Заменик градоначалник во Општина Велес

2013

Советнник во Советот на Општина Велес

НАГРАДИ:

 

Добитник на 9 то Ноемвриска награда

2012

Добитник –Топ 10 во 2012 год

Стручни вештини

Дијагностички процедури

 • Комплетна уролошка дијагностика со ултразвук на уринарен тракт
 • Урофлоуметерија
 • ТРУС биопсија на простата

Интервентни процедури

 • Цистоскопија
 • Поставување на Ј-Ј сонди
 • Бужирање
 • Катетеризација на мочен меур
 • Инстилација на лекови во мочен меур

Оперативни процедури

 • Ендоскопски интервенции
  • Уретротомија интерна
  • Трансуретрална ресекција на тумор на бешиката
  • Трансуретрална ресекција на простата
  • Уретерореноскопија со литотрипсија (кршење на камен во мочовод – ендоскопски
 • Класични (отворени) операции
  • Трансвезикална простатектомија(класична операција на бенигно зголемување на простата),
  • Нефректомија(отстранување на бубрег- кај нефункционален и тумор на бубрегот)
  • Циркумцизија (операција на фимоза)
  • Хидроцела на тестис
  • Отстранување на тестис заради тумор на тестисот (орхифуникулектомија) .