ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

Д-р Петар Угуров

Доктор на медицина

Датум на раѓање: 9 Јули, 1987 (31)Место на раѓање: Скопје, МакедонијаТелефон: +389 2 3091500e-mail: petar.ugurov@zmc.mk


Образование, едукации и работно искуство

2010

Дипломиран доктор на медицина

2004-2010

Додипломски студии:шестгодишни студии по општа медицина на Mедицински факултет на универзитетот Св.”Кирил и Методиј”- Скопје

2000-2004

Средно образование: ‘’Добри Даскалов’’ – општа гимназија Кавадарци

1992 – 2000

Основно училиште: “Гоце Делчев”, Кавадарци

ЕДУКАЦИИ И РАБОТНО ИСКУСТВО:

2009

Eдномесечна пракса во Одделот за васкуларна хирургија,при Универзитетот во Варшава-Полска 14.05.2009 – 17.05.2009

2008 

Едномесечна пракса во Одделот за онкологија,при Универзитетот во Александрија- Египет 01.07.2008 – 01.08.2008

2009

Активно учество на 32-тиот интернационален конгрес по медицина,како член и обучувач,одржан во Охрид,Р.Македонија 14.05-17.05.2009

2007

Активно учество на 30-тиот интернационален конгрес по медицина,како член и обучувач,одржан во Охрид,Р.Македонија 17.05-20.05.2007

2012              

Специјалната болница за Кардиохирургија Филип Втори