ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

Д-р Здравко Стојковски

Гастроентеролог

Датум на раѓање: 29 Јули, 1949 (69)Место на раѓање: Прилеп, МакедонијаТелефон: +389 70 244 944


Образование, едукации и работно искуство

1974

Доктор на Медицина, Медицински Факултет,  „Св. Кирил и Методиј“, Скопје

1977

Лекар од општа пракса во ГА –Кичево

1982

Оддел за екстракорпорална хемодијализа

1990

Специјализација од интрена медицина /ВМА-Белград/

1991

Интрено одделение –Воена болница –Скопје

2003                

Поставен за Началник на оддел за Гастреонетрохепатологија при ВБ-Скопје

2008

Началник на Интерните одделенија при ВБ-Скопје

2010

Спец.интернист во специјалната болница-ФилипВтори

Стручни вештини

Дијагностички и интервентни процедури

 • Ехотомографија на абдомен
 • Гастроскопија
 • Колоноскопија
 • Ректоскопија -сигмоидоскопија
 • Аноскопија
 • Абдоминален преглед со ректално туше
 • Биопсија на сите промени во гастроинтестинален систем
 • Полипектомија( на полипи во желудник и дебело црево)
 • Лигатура на хемороиди
 • Мануелна дилатација на анална фисура
 • Евакуација на асцитна течност
 • Остранување на страни тела од  желудник
 • Склерозација на крваречки улкуси од желудник и дванаесет палачно црево
 • Поставување и остранување на гастростома
 • Лекување на инфламаторни болести на дебелото црево ( Улцерозен колит и Кронова-болест)

Членства

 • Македонска лекарска комора
 • Европска асоцијација на гастроентерохепатолози