ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

Прим. д-р Борислав Гогушевски

Оториноларинголог

Датум на раѓање: 13 Март, 1958 (60)


Образование, едукации и работно искуство

1985 - 2012 - Универзитетска клиника за уво, нос и грло- Скопје

1996 - 1998 - Шеф на поликлиника

1998 - 2012 - Шеф на детски оддел

2012 - 2015 - Приватна здравствена установа "Прим.д-р Гогушевски" - Скопје

2015 - 2017 - Клиничка болница Аџибадем Систина Скопје

2017 –          ПЗУ Специјализирана болница за хируршки болести “Жан Митрев Скопје”

 

Средно училиште - Јосип Броз Тито 1976

Медицински Факултет Скопје 1984

Специјализација во Оториноларингологија 1991

Универзитетска клиника за уво, нос и грло Скопје

Постдипломски курс

- Chaim Sheba Medical Center,Тел Авив, Израел, 1994

Студиски престој

- Ichilov Hospital, Тел Авив, Исраел, 1993

- ACU Utrecht, Холандија, 2000

Членства

Македонска оториноларинголошка асоцијација