ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

Контакт

Информации02-3091500
Итни случаи15777

Интензивна нега

My alt text

Одделот за интензивна нега и лекување e опремен со најсофистицирана опрема за прифаќање, лекување и негување на пациенти во живото- загрозувачки состојби како и пациенти непосредно после хируршки интервенции се до нивна хемодинамска стабилизација и оспособување за понатамошен третман.

Современа апаратура

 

Модерниот пристап во лекувањето на пациентите е овозможен благодарение на најсовремената апаратура со која е опремена болницата вклучувајќи: - хемодинамски инвазивен и неинвазивен мониторинг на срце, со кој се добиваат неопходните податоци за притисоците и срцевата работа - машините за механичка вентилација.