ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500
Почетна  →  Услуги  →  Интензивна нега

Континуиран вено-венозен ултрафилтрацијски третман кај пациенти со акутно и ...

Контакт

Информации02-3091500
Итни случаи15777

Континуиран вено-венозен ултрафилтрацијски третман кај пациенти со акутно и хронично затајување на бубрежна функција

 

Бубрежната инсуфициенција (слабост на бубрезите) настанува кога истите не се во состојба да ги преработат и излачат сите отпадни метаболни производи, при што доаѓа до нивно наталожување и зголемување на нивната концентрација во крвта, со опасност од акутни метаболни пореметувања.