ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500
Почетна  →  Услуги  →  Психологија и психотерапија

Психоедукативна подготовка за пациенти пред операција

Контакт

Информации02-3091500
Итни случаи15777

Психоедукативна подготовка за пациенти пред операција

ПСИХОЕДУКАЦИЈАТА Е ПСИХОЛОШКАТА ПОДГОТОВКА НА ПАЦИЕНТИ ПРЕД ОПЕРАЦИЈА е советување на сите пациентите кои се пред операција. Ова советување опфаќа кратка едукација за оперативниот зафат, разговор за стресот и стравот кој пациентот е нормално да го носи и рефлектирање во однос на емоциите кои вклучуваат преплавување, страв и загрозување.

Докажано е дека пациентите кои се психолошки подготвени, советувани и информирани за операцијата, полесно се справуваат со операцијата и побрзо се опоравуаат. Целото семејство исто така учествува во опоравувањето на пациентот и затоа е важно и тие да бидат психолошки подготвени и информирани за она што го очекува пациентот.