ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500
Почетна  →  Услуги  →  Оториноларингологија

Софистицирана фибердијагностика со интегриран HD видео запис

Контакт

Информации02-3091500
Итни случаи15777

Софистицирана фибердијагностика со интегриран HD видео запис

  • Флексибилната (фибер) назофаринголарингоскопија претставува дијагностичка процедура супериорна во однос на останатите методи за визуелизација на анатомските структури на горните дишни патишта (носните кавуми, епифаринкс, хипофаринкс и ларинкс). Користејќи мала флексибилна сонда се прави инспекција на овие структури почнувајќи од влезот во носните празнини се до гласните жици/ и ларинксот, како и почетниот дел на душникот
  • процедурата е безболна, трае неколку минути
  • обезбедува брза, едноставна и прецизна дијагностика
  • софистицираната современа апаратура за фиберназофаринголарингоскопија овозможува прецизна евалуација на структурите на горните дишни патишта со HD видеоприказ и можност за видеозапис