ПресВработувањеМапа на сајтотСледете не на социјалните медиуми    
ТЕЛЕФОН 02-3091500

Контакт

Информации02-3091500
Итни случаи15777

Виртуелна бронхоскопија

Виртуелната бронхоскопија е компјутерски генерирана 3Д постпроцесинг техника со која се продуцираат ендолуминални слики од внатрешноста на трахеобронхијалното стебло со одличен квалитет, со чија помош се откриваат и најмалите израслини, полипи или други туморозни формации со потекло од слузницата на дишните патишта.

Пред прегледот не се потребни никакви подготовки, а самиот преглед е неинвазивен, трае неколку секунди, се изведува во еден здив (инспириум) и е доста удобен за пациентите.