Нашите физиотерапевти од сега достапни и за виртуелни консултации

Дневна доза здравје

август 08,2020

Во време на пандемија со коронавирус, а со цел да се заштитите себеси и другите околу Вас, закажете виртуелна консултација со нашиот тим физиотерапевти кои имаат долгогодишно клиничко искуство од постоперативната рехабилитација и можат да ви помогнат со насоки за соодветна домаша рехабилитација.
Тие Ви се достапни за консултација:
– Доколку сакате да воведете нови вежби со кои ќе ја подобрите вашата физичка кондиција после операција на срцето
– Имате потешкотии во изведувањето на респираторните вежби кои ви се препорачани за периодот на домашна кардио рехабилитација
– Тука сме и ако имате потреба од повеќе информации – нејаснотии околу начинот на правилно користење на ортопедски помагала
– Доколку имате потреба од советување за правилно изведување, спроведување или интензитет на вежбање во домашни услови
– Консултирајте не доколу имате вграден вештачки колк или колено и потребни ви се совети за правилно зголемување на мобилноста и враќање кон нормалните дневни активности
– Ако спроведувате физиотерапија, а немате подобрување на состојбата или имате појава на несакани ефекти
– Доколку сте позитивен на COVID-19 и имате потреба од совети за подобрување на вашата физичка кондиција.
Исто така:

Можеме да направиме on line предоперативна едукација и подготовка за процесот на рехабилитација по кардиохиоруршка или друг вид операција.
Напоменуваме дека посебно треба да се посвети внимание на повозрасните пациентите кои се во ризична група и лесно можат да се заразат со COVID-19, а имаат потреба од советување  со физиотерапевт. Истите можат да ја искористат оваа опција за on line консултација како  превенција од непотребно одење во болница и нашиот тим ќе им посвети доволно време за да им одговорат на сите прашања и дилеми поврзани со нивната рехабилитација.

Консултацијата со физиотерапевт можете да ја закажете и преку zmc.tiktak.mk