ShtypHarta e faqes së internetitNa ndiqni në mediat sociale    
TELEFON +38923091500

Признание за квалитет за радиолозите од Zan Mitrev Clinic

Од 4 до 6 јули во Охрид се оддржа деветтиот Конрес на радиолошки технолози. На него активно учество зедоа и претставници од Zan Mitrev Clinic и тоа Р.Т. Маноилов Михајло со предавање МР ангиографија на каротиди и МР периферна ангиографија и Р.Т. Александар Арсовски со едно предаванје КТ Виртуелна колоноскопија. На конгресот посебно внимание предизвика предавањето за МР на каротиди и МР периферија за што Zan Mitrev Clinic доби отворено признание од еден од доајените на магнетната резонанца во Македонија. Проф.Др.Тане Марковски.

Исто така во периодот од 21 до 25 минатиот месец  д-р. Звонко Атанасов и Р.Т. Маноилов Михајло беа дел од регионалниот тренинг курс за квалитет и контрола на системите за мерење на квалитет во дијагностичка радиологија кој беше организиран од страна на ИАЕА од Виена.

Беа присутни еминентни професори од Австрија, Британија Грција и БиХ кои го истакнаа значењето на квалитетот во дијагностичката радиологија како и постапките за мерење на квалитет во истата.