Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Ekipi i Zan Mitrevit

Back to Doctors

Dr. Emilija Gorgijeva

Neurolog

Place of birth:

Skopje, Maqedoni

E-mail:

emilija.gorgijeva@zmc.mk

1997-2001  Shkolla e mesme mjekësore për teknikë dhëmbësh –DSMU dr. Pançe Karagjozov – Shkup
2001-2007 Fakulteti i mjekësisë, Universiteti Sh. Kiril dhe Metodij, Shkup, Maqedoni. U diplomua në qershor të vitit 2007
2008-2009 E punësuar përkohësisht në portin për produkte farmaceutike dhe produkte të tjera Akson Trejding
Мај 2009 E punësuar në Klinikën për Neurologji, Universiteti Sh. Kiril dhe Metodij, Shkup, me kontratë pune prej 6 muajsh.
2008-2012 Specializim për Neurologji, Klinika për Neurologji, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti Sh. Kiril dhe Metodij, Shkup Maj 2012; Specialist për neurologji
2009-2012 Vullnetar në Klinikën për Neurologji, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti Sh. Kiril dhe Metodij, Shkup
2010  Është zgjedhur si asistent i ri në Fakultetin e mjekësisë pranë Universitetit Sh. Kiril dhe Metodij – Shkup, për lëndën Neurologji
01.12.2012 Është punësuar me kontratë pune në ISHP Spitali special “Filip i Dytë”, Shkup, si neurolog specialist, me më shumë metoda diagnostikuese neurofiziologjike
2015 Trajnim për EMG (Elektromiografi)

Kontrolle dhe konsultime nga fusha e neurologjisë duke përfshirë

 • Goditje truri
 • Marramendje
 • Çrregullim të të mbajturit mend
 • Çrregullim të gëlltitjes dhe të folurit
 • Çrregullim të lëvizjes
 • Dobësi të duarve dhe këmbëve
 • Polineuropati
 • Sindroma të dhimbshme, si dhimbje në shtyllën kurrizore të qafës dhe shtyllën kurrizore lumbale, diskopati, lumboischialgi etj.
 • Dridhje
 • Sëmundja e Parkinsonit dhe sëmundje të tjera të sistemit ekstrapiramidal
 • Skleroza multiple
 • Lëndime të kokës dhe shtyllës kurrizore
 • Tumore në tru dhe palcën kurrizore

Procedura diagnostikuese:

 • Elektroencefalografi (ЕЕG)- me të cilën shqyrtohet gjendja, funksionet e trurit
 • Potenciale të evokuara – me të cilat shqyrtohen çrregullimet që çojnë në defekt në zbatimin e sistemve të sensorit nga periferia deri tek qendrat e trurit, që nuk mund të objektivizohen në mënyrë tjetër, ato shqyrtohen:
  • Potencialet të evokuara të shkimit (PESH) – për transmision të rrugët e dukshme
  • Potenciale të evokuara akustike (BAEP)- për shqyrtim të zbatueshmërisë nëpër rrugën akustike nga veshi tek qendrat e trurit
  • Potenciale të evokuara somatosensore (EMG) me të cilat shqyrtohen sëmundjet e muskujve dhe nervave
 • Kontrolle sistematike
2003 Shkëmbim ndërkombëtar të studentëve në Leiden, Universiteti në Holandë, ku punon në projekt shkencor nga Neurofiziologjia – Bioritmet e ritmit cirkandin
2004 Merr pjesë në mënyrë aktive në MMSA – Kongresin e 27-të Ndërkombëtar për Studentë për shkenca Mjekësore, Ohër, Maqedoni, prezantim i punimit profesional.
2006 Merr pjesë në mënyrë aktive në MMSA – Kongresin e 29-të për studentë për shkenca Mjekësore, me punim profesional: Terapia e sëmundjes së Parkinsonit, mentor: Ass. Igor Petrov, Klinika për Neurologji
2007 Shkëmbimi ndërkombëtar i studentëve në Gdansk – Poloni, ku punon në departamentin për Neurologji, viziton kurs për laparaskopi.
2007 Merr pjesë në mënyrë aktive në MMSA – Kongresin e 30-të për studentë për shkenca Mjekësore, me punim profesional: Potenciale të evokuara auditive në Neurologji.
2008 Pjesëmarrje aktive në 6 th World Stroke Congress, Vienna, Austria me punim profesional: Somatosensory evoked potentials in patient in thalamic CVI
2013 Bashkautor i Librit shkollor për Neurologji dhe Librin shkollor për mësim praktik për Neurologji – Fakulteti për shkenca mjekësore, Universiteti Goce Dellçev.