Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Аеродром Скопје COVID-19 пункт

Аеродром Скопје COVID-19 пункт

SARS-CoV-2 ТЕСТОВИ ЗА ПАТУВАЊЕ

Рестрикциите за патување во странство поврзани со пандемијата предизвикана од SARS-CoV-2 вирусот варираат во зависност од земјата. Но, сепак задолжителни се негативни COVID-19 тестови на патниците, особено оние кои летаат.

Се прифаќаат негативни PCR тестови или пак негативни антигенски тестови одобрени од страна на СЗО.

Сите држави бараат резултати од различни типови тестови изработени во строго одредени времески рамки. За овие податоци пациентите треба претходно да се информираат и да ја изберат опцијата која најмногу им одговара.

Во COVID-19 центар на Меѓународниот аеродром Скопје се врши тестирање со брзи антигенски и брзи PCR тестови, без закажување.

Брз антигенски тест (резултати за 20-30 минути) – 1500 денари

Во цената е вклучен превод на англиски или германски јазик.

Работно време:

Ноќна/дневна смена – 04:00 – 13:00 часот

Инфо: 02/3091- 484 или 070/285-751