Закажете преглед

Закажи преглед

389 2 3091500

Тимот на Жан Митрев

Назад до Доктори

Д-р Горан Јовиќ

Специјалист по урологија

Место на раѓање:

Велес, Македонија

E-mail:

goran.jovic@zmc.mk

1968-1976 Основно училиште Васил Главинoв, Велес
1976-1980 Средно образование, Гимназија Кочо Рацин, Велес
1981-1988 Медицински факултет на Универзитетот  Св. Кирил и Методиј, Скопје
1991 Државен испит
1995-2000 Специјализација – Урологија
2001 Специјалистички испит
2004 Обука за примена на лапараскопски техники во Ендоскопскиот Центар при Општата болница во Словенградец, Словениа
1998 Европски конгрес на уролози во Атина, Грција
Балкански конгрес на уролози во Белград, Србија
2010 Конгрес на Лекари од југоисточна европа во Варна
2011 Европски конгерс на уролози во Барселона, Шпанија
2012 Европски конгрес на уролози во Париз, Франција
1989-1991 Работно искуство како Доктор на медицина во амбулантите во село Јаболчиште и село Извор, Велес
1991–1995 Работно искуство во единица за Брза помош
1995 Медицински Центар Велес, работа како Хирург – Уролог
2013 Заменик градоначалник во Општина Велес
2013 Советнник во Советот на Општина Велес

НАГРАДИ:

Добитник на 9 то Ноемвриска награда
2012 Добитник –Топ 10 во 2012 год

Дијагностички процедури

 • Комплетна уролошка дијагностика со ултразвук на уринарен тракт
 • Урофлоуметерија
 • ТРУС биопсија на простата

Интервентни процедури

 • Цистоскопија
 • Поставување на Ј-Ј сонди
 • Бужирање
 • Катетеризација на мочен меур
 • Инстилација на лекови во мочен меур

Оперативни процедури

 • Ендоскопски интервенции
  • Уретротомија интерна
  • Трансуретрална ресекција на тумор на бешиката
  • Трансуретрална ресекција на простата
  • Уретерореноскопија со литотрипсија (кршење на камен во мочовод – ендоскопски
 • Класични (отворени) операции
  • Трансвезикална простатектомија(класична операција на бенигно зголемување на простата),
  • Нефректомија(отстранување на бубрег- кај нефункционален и тумор на бубрегот)
  • Циркумцизија (операција на фимоза)
  • Хидроцела на тестис
  • Отстранување на тестис заради тумор на тестисот (орхифуникулектомија) .