Закажете преглед

Закажи преглед

Домашна посета

Почитувани,

Zan Mitrev Clinic воведува нова услуга- ДОМАШНА ПОСЕТА со преглед од кардиолог, за сите пациенти кои поради пандемијата не можат да дојдат во нашата клиника, а имаат кардиоваскуларни заболувања.

Закажете термин за домашна посета во период од 07 до 20 часот секој работен ден, а за викенд од 07 до 15 часот, преку телефонскиот број:  02/3091 484 или преку електронската пошта: infosalter@zmc.mk.

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Тимот на Жан Митрев

Назад до Доктори

Д-р Маријана Манеска

Доктор на медицина

Место на раѓање:

E-mail:

marijana.maneska@zmc.mk

2007-2011  Средно образование во  С.О.У “Ѓорче Петров” – Прилеп – средно медицинско училиште;

2011-2017  Додипломски студии по општа медицина на Медицински факултет на универзитетот Св. “Кирил и Методиј” – Скопје;

2017  Дипломиран доктор на медицина.

2012  Учество на Twinning Project – School of Medicine, Marmara University во Истанбул, Турција;

2015  Студентска пракса на оддел за  интервентна кардиологија во клиниката во склоп на Ondokuz Mayıs University, Самсун, Турција;

2017 Учество на 40th International Medical Scientific Congres & The South East
European Summit for residents and young doctors во организација на MMSA – Macedonian Medical Students association;

2017  Учество на II Симпозиум ’’Новитети во офталмологијата’’;

2018  Учество на семинарот “Новини и трендови во кардиоваскуларната медицина”, во организација  на Здружение за кардиоваскуларна хирургија на Р.М.

2019  Учество на VI Конгрес по Кардиологија, 03-06.10.2019г, во Охрид, Р.С.М, со интернционално учество, во организација на Македонското Здружение по Кардиологија

  • Постер презентација: Mutations in ABCC9 and LMNA may be associated with malignant arrhythmias in a young male patient with family history of cardiomyopathy

Marijana Maneska, Milka Klinceva, Aleksandra Stajkovska, Sanja Mehandziska, Rodney A. Rosalia, Zan Mitrev; Zan Mitrev Clinic- Skopje, Republic of North Macedonia

 

2017 Волонтер во Итна медицинска помош, ЈЗУ “Здравствен дом на Скопје”;

2018  Доктор по општа медицина  во специјална очна болница “Систина Офталмологија” – Скопје;

2019 Доктор по општа медицина во Специјална болница по хируршки болести “Жан Митрев

2017  Oro-maxilofacial metastases – rare presentation of follicular thyroid carcinoma. Vela I., Jovanovski-Srceva M., Maneska M., Dzikovski I., Kokareva A., Nedzati J., Stevic M., Spirovski Z. MJA(Macedonian Journal of Anesthesia). http://e-mja.finki.ukim.mk/wp-content/uploads/2017/11/MJA_br-3.pdf..pdf