Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Тимот на Жан Митрев

Назад до Доктори

Д-р Марко Ѓоргон

Спец. по анестезиологија со интензивно лекување

Место на раѓање:

Струга, Македонија

E-mail:

marko.gjorgonoski@zmc.mk

2013
Специјализација по анестезија, реанимација и интензивно лекување, Медицински факултет “Св. Кирил и Методиј”, Скопје, Македонија

2003-2010
Медицински факултет, Универзитет “Св. Кирил и Методиј”   Скопје, Р. Македонија, Доктор по општа медицина

 

2012 – во тек

Специјалист по анестезиологија со интензивно лекување во Клиничка болница “Жан Митрев“, Скопје, Македонија

2011-2012

Доктор по општа медицина ПЗУ Неуромедика Скопје
Амбулантско лекување

2010-2011

Доктор по општа медицина на службата за анестезија, реанимација и интензивно лекување, ЈЗУ Општа Болница Струга

 

2015

Учество во едномесечната студија POPULAR(POst anaesthesia PULmonary complications After use of muscle Relaxants in Europe) организирана од страна на Еuropean society of anesthesiologists(ESA)

2014

Учество на “Петти конгрес на анестезиолози со меѓународно учество”, Охрид, Македонија

2013

Учество на меѓународниот конгрес за студенти по медицина како предавач на работилницата за основно оддржување во живот, Охрид, Македонија

 

2008
Сертификат за завршен курс за Основно одржување во живот организиран од Европскиот совет за реанимација(ECR)

2007

Сертификат за успешно завршена студентска размена во Каиро во уневерзитетската болница Kasr el Aini во клиниката за кардиолошки заболувања

  1. DormicumKetamin vs. DormicumPropofol за амбулантски анестезии, наши искуства. Gjorgon M, Stoicovski E, Gramosli T, Aleksovski E, Vezenkova-Vuckova D, Mitrev Z, Angjuseva T, Ohrid 2014
  2. Употреба на церебрална оксиметрија кај тромбендартеректомија(ТЕА) на каротидна артерија. Stoicovski E, Gramosli T, Aleksovski E, Gjorgon M, Vezenkova-Vuckova D, Mitrev Z, Angjuseva T, Ohrid 2014
  3. Surgical treatment for carotidal disease. Mitrev Ž, Anguseva T, Hristov N, Lazovski N, Sterjo E, Manailova T, Gjorgon M, Novi Sad 2014

Англиски

Српски