Закажете преглед

Закажи преглед

Домашна посета

Почитувани,

Zan Mitrev Clinic воведува нова услуга- ДОМАШНА ПОСЕТА со преглед од кардиолог, за сите пациенти кои поради пандемијата не можат да дојдат во нашата клиника, а имаат кардиоваскуларни заболувања.

Закажете термин за домашна посета во период од 07 до 20 часот секој работен ден, а за викенд од 07 до 15 часот, преку телефонскиот број:  02/3091 484 или преку електронската пошта: infosalter@zmc.mk.

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Тимот на Жан Митрев

Назад до Доктори

Проф. д-р Ѓорѓе Зафироски

Ортопедски хирург

Место на раѓање:

Гостивар, Македонија

E-mail:

gjorgje.zafiroski@zmc.mk

1977–1980

Постдипломски студии по медицина, тема “Компаративна процена на клинички и радиографски карактеристики споредени со патоморфолошките карактеристики на остеосаркомите”.

1972-1976

Специјализација по ортопедиија

1972

Клиника за Ортопедски болести, Медицински факултет, Скопје

1970

Пракса со завршен испит по право и Устав (Државен Испит)

1965-1969

Медицински факултет, унив. Св.„Кирил и Методиј“, Скопје, Македонија

 

1997–2002

Директор на Клиниката за Ортопедски болести во Скопје

1995-1997

Претседател на МАДОТ и организатор на Првиот Конгрес на МАДОТ со меѓународно учество- Скопје 1997

1990

– Визитинг професор на Универзитетска клиника по ортопедија, Будимпешта, Унгарија

– Професор по ортопедска хирургија и трауматологија

1985

Наставник по ортопедија

1975

Асистент по ортопедија

1969-1970

Лекар по опша медицина, Медицински центар Гостивар

1972

Клиника за Ортопедски болести, Медицински факултет, Скопје

1971–1972

Здравствен дом во Скопје

 

 

 

 

 

2003

Универзитетска клиника по ортопедија, Туле, Хелсинки, Финска

2002

Универзитетска клиника по ортопедска хирургија, Сан Диего, САД

2001

Клиника по ортопедија, Фриули, Италија

2000

Ортопедска Клиника Касел, Германија

1998

University in Fukuoka and Tamana, Japan

Клиника по ортопедија, Франкфурт, Германија

1997

University in Kent, U.K

1995

– Tulane University, New Orleans, USA

– Универзитетска клиника по ортопедија, Виена, Австрија

1987

Универзитетска клиника по ортопедија, Kioto, Јапонија

1986

Универзитетска клиника, Хелсинки, Финска

1985

UNDP проект: “Surgical prevention of the disabilities of the locomotory system”, Memorial hospital – Cancer Centre, New York

1981-1984

Докторски студии по медицина, Тема: “Евалуација на вредноста на модел на малигни коскени тумори”

1978

Клиника по ортопедија, Royal Hospital, Копенхаген, Данска

1975

Клиника по ортопедија, Љубљана, Словенија

1974

– Специјална болница по Ортопедија и Трауматологија, Бањица, Белград, Србија

– Трауматолошка болница, Загреб, Хрватска

1968

Прва хируршка клиника, Карлов Универзитет, Прага, Чешка република

 

2013 

Награден со Благодарница од Македонското Дрштво на ортопеди и трауматолози.

2009 

Плакета од Друштвото на ортопеди и трауматолози на Македонија како поранешен претседател

2004 

Номиниран за почесен член на Истражувачкиот Борд од Советници на Америчкиот Биографски Институт

1991-2004 

Неколкукратен победник на Квиз на Интернационалното Скелетно Друштво- Скелетна Радиологија.

2003

Вклучен во Првото издание на Америчкиот биографски Институт- Кој е кој.

1997

13-то Ноемвриска награда на град Скопје за Клиниката за ортопедски болести во период како нејзин директор.

1992

Награда од Меѓународното Скелетно Друштво за трудот : Фамилијарна инциденца на шест случаја на малигна трансформација кај неурофиброматроза. Стокхолм.

2002

– American Academy of Orthopaedic Surgeons

– European Society of Artificial Organs

1998

Kunscher Society

1997

Societe Internationale de Chirurgie, Orthopedique et de Traumatologie (SICOT)

1996

European Federation of National Societies of Orthopaedics and Traumatology (EFORT)

1993

Македонско Друштво на Ортопеди и Трауматолози (МАДОТ)

1990

European Musculo-sceletal Society (EMSS)

1988

International Skeletal Society (ISS)

1970

Македонско Лекарско Друштво

 

 

  1. Македонски ортопедско-трауматолошки гласник, бр. 5, ИССН – 1409 – 8814, МАДОТ, Скопје, декември 2007
  2. Македонски ортопедско-трауматолошки гласник, бр. 4, ИССН – 1409 – 8814, МАДОТ, Скопје, август 2006
  3. Македонски ортопедско-трауматолошки гласник, бр. 3, ИССН – 1409 – 8814, МАДОТ, Скопје, ноември 2004
  4. Македонски ортопедско-трауматолошки гласник, бр. 2, ИССН – 1409 – 8814, МАДОТ, Скопје, јуни 2004
  5. Македонски ортопедско-трауматолошки гласник, бр. 1, ИССН – 1409 – 8814, МАДОТ, Скопје, декември 1999
  6. Претседател на Издавачки Одбор на AКTA ОРТОПАЕДИКА ЕТ ТРАУМАТОЛОГИKА МАКЕДОНИКА
  7. СПАСУВАЊЕ НА ЕКСТРЕМИТЕТИ – Драматични приказни од животот, Ѓорѓи Зафироски- Скопје: Култура, 2004. 81 стр: илустр.-24 см
  8. ДЕТСКА ОРТОПЕДИЈА, Ѓ. Зафироски…(и др.) уредник, Ѓорѓи Зафироски Скопје: Култура, 2003 429 стр. илустр; 24см
  9. ЗГЛОБ НА РАМОТО, Карговска А., Зафироски Ѓ., Просветно дело, Скопје, 1997
  10. МАЛИГНИ КОСКЕНИ ТУМОРИ, Зафироски Ѓ., Студентски збор, Скопје, 1986

Англиски

Српски