Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Тимот на Жан Митрев

Back to Doctors

Д-р Тања Трпевска

Специјализант по интерна медицина

Place of birth:

E-mail:

tanja.trpevska@zmc.mk

 2020 

Лиценциран доктор по општа медицина, Лекарска комора на Република Македонија

Додипломски студии, Медицински факултет во Загреб, Хрватска

2014 – 2020 

Доктор по општа медицина, Универзитет „Св. Кирил и Методиј„ Медицински факултет, Скопје

2010 – 2014

СМУГС „Др. Панче Караѓозов„ Скопје, Медицински сестри

 

2021- во тек

Доктор по општа медицина, Клиничка болница Жан Митрев

2020-2021

– Доктор по општа медицина, ПЗУ Никоб Медикал, Итна медицинска помош, Меѓународни медицински транспорти и домашна посета

– Стажант, Св. Наум Охридски – Скопје, Оддел за детска хирургија и ургентен центар

– Доктор по општа медицина, ЈЗУ Здравствен дом – Скопје

2020

– Практикант, Алкалоид Скопје, оддел за клинички испитувања

– Практикант, КБЦ Сестре Милосрднице, Загреб

  • АЛС – Успешно завршен тренинг со положен испит за напреднато одржување во живот
  • БЛС – Успешно завршен тренинг со положен стручен испит за основно одржување во живот
  • ГЦП – Успешно завршен тренинг со положен испит за Добра клиничка пракса, при НИДА
  • 2nd Annual Medipath Emergency Medicine Symposium 2020
  • Учество на научен кардиолошки симпозиум 2019
  • Основи на ултразвучна дијагностика – BoHeMSA
  • Активно учевство на работилница за подобрување на знаењата и вештините кај избраните лекари за рано откривање и рана интервенција кај деца со попреченост
  • Активно учевство и придонес во проектот „Национални денови на Мултипла Склероза„ на одборот за Национални проекти и Еразмус
  • Prismaflex system SW 8.21 Clinical training course

Лекарска комора на Република Македонија

Англиски
Хрватски