Request an appointment

Request an appointment

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Zan Mitrev's Team

Back to Doctors

Dr. Borjanka Georgieva

specialist in internal medicine - subspecialist cardiology

Place of birth:

Skopje, Macedonia

E-mail:

Graduated at the Faculty of Medicine within the University Ss. Cyril and Methodius, Skopje.
General practitioner, Clinical Center, Veles
General practitioner, Department of Internal Medicine, Military Hospital, Skopje
Specialization in Internal medicine at the Faculty of Medicine, Skopje
Specialist Internist, Department of Internal Medicine, Military Hospital, Skopje
VMA, Belgrade, Department of Cardiology (education in diagnostics)
Specialist internist, Intensive Care with Coronary Unit, Military Hospital
VMA Belgrade, education in the emergency center, Prof. Dr. Matunovic
Sremska Kamenica, non-invasive diagnostics in cardiology
Head of Department of Intensive Care and Coronary Unit, Military Hospital, Skopje
Bundesverkrankenehaus and University Center Eselsberg-Ulm, Intensive Care Unit and Cardiologic Diagnostic Center at Prof. Dr. P. Mayer
Echodiagnostics, ISZ, Skopje, Prof. Dr. Spirova
Subspecialization in cardiology within the ISZ – Skopje
Specialist cardiologist, Special Hospital for Surgical Diseases Filip Vtori, Skopje, Republic of Macedonia (since 2004 to present day)
Subspecialist cardiologist
Course in cardiovascular echocardiography, Novi Sad, Serbia

Non-invasive procedures

  • Transthoracic echocardiography
  • Transesophageal echocardiography
  • Doppler sonography of carotid arteries
  • Doppler sonography of peripheral arteries
  • Stress echocardiography
  • Coronary (cardiac) stress test (CST)
  • 24 x ECG Holter monitoring
  • 24 x BP Holter monitoring
  • Spirometry