Request an appointment

Request an appointment

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Zan Mitrev's Team

Back to Doctors

Dr. Dashurie Neziri

Doctor of medicine

Place of birth:

Tetovo, Macedonia

E-mail:

dashurie.neziri@zmc.mk

2007 Доктор на медицина, Медицински Универзитет на Виена, Виена, Австрија
2008-2013 Докторска дисертација (“Doctor scientiae medicae”): Медицински     Универзитет на Виена, Австрија, Теза: „Expression Analysis and Molecular Characterization of the C20orf116 Gene Product„. Ментор: Проф. Др. Лудвиг Вагнер.
2008-2010 Научно-истражувачки асистент на Клиника за Интерна Медицина, Оддел за Нефрологија и Дијализа, Медицински Универзитет на Виена, Виена, Австрија
2010 Лекар на Одделот за интензивна нега, ПЗУ „Филип Втори„, Скопје
  1. Angiogenic factors in plasma of brain tumour patients. Ilhan A, Gartner W, Neziri D, Czech T, Base W, Hörl WH, Wagner L. Anticancer Res. 2009 Feb;29(2):731-6
  2. Cloning and molecular characterization of Dashurin encoded by C20orf116, a PCI-domain containing protein. Neziri D, Ilhan A, Maj M, Majdic O, Baumgartner-Parzer S, Cohen G, Base W, Wagner L. Biochim Biophys Acta. 2010 Apr;1800(4):430-8. Epub 2009 Dec 29
  3. Expression of TAU in insulin-secreting cells and its interaction with the calcium-binding protein secretagogin. Maj M, Gartner W, Ilhan A, Neziri D, Attems J, Wagner L.J Endocrinol. 2010 Apr;205(1):25-36. Epub 2010 Jan 8
  4. Elevated blood markers 1 year before manifestation of malignant glioma.Gartner W, Ilhan A, Neziri D, Base W, Weissel M, Wöhrer A, Heinzl H, Waldhör T, Wagner L, Preusser M. Neuro Oncol. 2010 Sep;12(9):1004-8. Epub 2010 Apr 8
  5. Expression of secretagogin in clear-cell renal cell carcinomas is associated with a high metastasis rate. Ilhan A, Neziri D, Maj M, Mazal PR, Susani M, Base W, Gartner W, Wagner L
  6. Age related changes in pancreatic beta cells: A putative extra-cerebral site of Alzheimer’s pathology. Maj M, Ilhan A, Neziri D, Gartner W, Berggard T, Attems J, Base W, Wagner L. World J Diabetes. 2011 Apr 15;2(4):49-53