Request an appointment

Request an appointment

Земањето на примероци за анализа за COVID-19 се врши единствено по претходно закажување

Почитувани,

Ве информираме дека примањето и земањето на примероци за анализа за COVID-19 се врши единствено по претходно закажување.

Пожелно е сите закажувања да се вршат електронски преку следнава електронска пошта: infosalter@zmc.mk.

Доколку немате можност да го направите закажувањето електронски, Ве молиме да се јавите на тел. 02/3091-484 секој ден во период од 07 до 19 часот.

Со почит,

Жан Митрев Клиника

389 2 3091500

Zan Mitrev's Team

Back to Doctors

Prim. Dr. Sonja Petrovska

Pediatric specialist

Place of birth:

Prilep, Macedonia

E-mail:

April, 2003  Primarius medicine,  Ministry of Health of the Republic Macedonia

April, 1992 Resident in Pediatrics, Faculty of Medicine, UKIM

February, 1984 MD in Medicine, Faculty of Medicine, UKIM

 

Professional training

October 1998 Training educator UNICEF, WHO Office in Republic Macedonia

March, 1996  Education for children’s electro/echo cardiography,  Clinic for Children’s Diseases, Medical Faculty of Medicine-Skopje, UKIM

  • European Respiratory Society
  • Macedonian Respiratory Society
  • Pediatric Association of Macedonia
  • Doctor’s Chamber of Macedonia
  • Macedonian Medical Society