Request an appointment

Request an appointment

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Electromyography – EMG

EMG is an examination of the function of the muscles, the peripheral nerves and the nerve roots and plexus.

Indications:

– polyneuropathies (compressive, traumatic, inflammatory, metabolic);

– radiculopathies;

– myopathies, muscular dystrophies;

– polymyositis;

– diseases of the neuromuscular junction (myasthenia gravis)

Neurography – it is a method for measurement of the speed of conductivity through the peripheral nerves, by means of which a diagnosis is set whether the nerves are damaged and to what extent