Request an appointment

Request an appointment

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Visible evoked potentials – VEP

VEP – it is a neurophysiological method whereby a light stimulus is used in order to examine the transmission from the retina to the visual cortex.

Indications:

  • lesions of the optic nerve; the visual pathways;
  • lesions at the level of chiasm; the visual cortex, cortical blindness
  • differentiation of the vascular demyelinating lesions proven on a NMR,
  • multiple sclerosis – 90% is a positive finding in clinical and subclinical lesions, they are used for diagnostic criteria;
  • diabetic retinopathy, retrobulbar neuritis, etc.