Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Бајпас хирургија

Што е коронарна бајпас операција?

Коронарна бајпас операција е операција на срцето. Користи крвни садови земени од друг дел на телото за да го заобиколи или бајпасира блокираниот или стеснетиот дел на коронарните (срцеви) артерии. Операцијата им помага на луѓето чии коронарни артерии се стесниле или се блокирани поради масен материјал наречен плака. Бајпасот овозможува поголемо количество на проток на кислород низ срцевиот мускул.

Како артериите на вашето срце се блокираат?

Со тек на време, мастите, холестеролот и другите супстанци кои се наталожуваат на ѕидовите на артериите формираат плаки. Кога доаѓа до откинување на плаката се формира тромб, протокот на крв низ срцето е блокиран и може да доведе до нелагодност во градите наречена ангина и до срцев удар.