Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

ДЕТСКА ГАСТРО-ЕНТЕРОЛОГИЈА

Гастроентерологијата  е гранка на педијатријата која се занимава со дијагноза и терапија на заболувања на дигестивниот систем и на пореметувања во исхраната на деца и адолесценти. Фокусот на дејноста е  третман и водење на дигестивните пореметувања како што се гастроезофагеалниот рефлукс, стомачната болка, опстипацијата и проблеми во исхраната, се со цел да им се помогне на пациентите и на родителите во справувањето со болеста и подобрување на здравјето и квалитетот на животот на нивното дете. Состојби кои се третираат се :

 • Стомачна болка
 • Опстипација
 • Пореметувања во исхраната/дебелина/ ненапредување во телесна тежина
 • Дијареа од неинфективно потекло
 • Енкомпреза
 • Гастроезофагеален рефлукс и рефлуксна болест
 • Алергија и интолеранција на храна
 • Хипербилирубинемија/жолтица
 • Инфламаторни болести на цревата
 • Панкреатит
 • Улкусна болест
 • Малапсорпции/малдигестии
 • Алергиски колитис
 • Целијачна болест

УСЛУГИ

 • Преглед од педијатриски гастроентеролог
 • Совети за правилна исхрана на децата
 • орална рехидратација
 • абдоминален ултразвук
 • 256- слајсен МСКТ на абдомен
 • лабораториска дијагностика
 • 24 часовна  pH метрија за дијагноза на ГЕР
 • Генетско тестирање за Целиакија
 • Нутригенетика

Дијагностика и терапија

 • акутна и повторувачка абдоминална болка
 • запек кај децата
 • гастроезофагеален рефлукс
 • повторувачки повраќања
 • алергија на храна
 • хронична дијареа и малапсорпција (пр. Целијачна болест)
 • нарушувања во исхраната (слабо напредување во тежината / дебелина)
 • акутни и хронични заболувања на црниот дроб
 • Интравенска / Инфузиона терапија
 • интрамускулна терапија

Совети за исхрана

 • Здрави деца и постари деца
 • Деца со нарушувања во исхраната (неухранетост / дебелина)
 • Децата со алергии на храна
 • Деца со специчност во исхраната кај некои хронични болести / состојби