Електроенцефалографија (ЕЕГ) - Zan Mitrev Clinic

Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Електроенцефалографија (ЕЕГ)

ЕЛЕКТРОЕНЦЕФАЛОГРАФИЈАТА (ЕЕГ) е метод кој ја испитува функцијата на мозокот. Тоа е неинвазивна техника со која се регистрираат биопотенцијалите од мозокот преку черепот, со помош на површински електроди или ЕЕГ капи.