Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Електромиографија – ЕМГ

ЕМГ е испитување на функцијата на мускулите , периферните нерви и нервните корени и плексуси.

Индикации :

  • полиневроптии ( компресивни,трауматски, воспалитиелни, метаболни;
  • радикулопатии:
  • миопатии, мускулни дистрофии ;
  • полимиозитиси ;
  • болести на невромускулната врска ( миастениа гравис )

Неврографија– е метод со кој се врши мерење на брзината на спроводливост низ периферните нерви , со чија помош се дијагностицира дали се оштетени нервите и на кое ниво