Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Евоцирани потенцијали

Евоцираните потенцијали се предизвикани потенцијали со чија помош се перципира надворешната дразба и одговорот на мозочните центри на тие дразби.

Зависно од дразбата со која тие се предизвикани разликуваме неколку видови на евоцирани потенцијали, а најчесто користени во нашата пракса се: Видни евоцирани потенцијали – ВЕП: Слушни евоцирани потенцијали и потенцијали на мозочното стебло – БАЕП: Соматосензорни евоцирани потенцијали – СЕП.

Тегобите кои со ова метода можат да се „расветлат” се сметни на видот (ослабен и изгубен вид) сметни на слухот (ослабен и изгубен слух, “зуење” ) и сензитивни системи (отрпнатост, „боцкање”, „палење”, „трпнење” и сл.)

Испитувањето е безболно, за неговата припрема нема апсолутни контраиндикации. Припремата опфаќа чиста коса, без гелови. На денот на снимањето потребно е лицето да јаде и да не прима седативи.