Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

ХИРУРГИЈА НА АОРТА

Што е аорта? Аортата е најголемиот крвен сад во човековото тело . Сите артерии во телото излегуваат од аортата и носат крв во главата, вратот, екстремитетите и виталните органи како бубрезите, црниот дроб и мозокот. Ослабувањето на ѕидот на аортата кое доведува до нејзино проширување се нарекува аневризма.