Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Хирургија на бели дробови

 

Белите дробови престравуваат еден од најважните органи во нашето тело. Тие се одговорни за размената на гасови, односно полнење на крвта со кислород која потоа се разнесува до целото тело, и елиминирање на јаглеродниот диоксид од крвта надвор од телото. Белите дробиви се сместени во градниот кош на двете страни од срцето.

Што ги предивикува заболувањата на белите дробови?

Со секојдневното вдишување белите дробови исто така се изложени да бактерии во воздухот, вируси и алергени, кои  можат да бидат потенцијални причинители на заболувања на белите дробови.  Иако мал број на иританти може да имаат влијание на дишењето привремено, иритантите или заболувањата може да предизвикаат тешки оштерувања како и да го донесат вашето респираторно здравје во опасност.