Закажете преглед

Закажи преглед

389 2 3091500

Современа апаратура на интензивна нега

Одделот за интензивна нега и лекување e опремен со најсофистицирана опрема за прифаќање, лекување и негување на пациенти во живото- загрозувачки состојби како и пациенти непосредно после хируршки интервенции се до нивна хемодинамска стабилизација и оспособување за понатамошен третман.

Современа апаратура

 

Модерниот пристап во лекувањето на пациентите е овозможен благодарение на најсовремената апаратура со која е опремена болницата вклучувајќи: – хемодинамски инвазивен и неинвазивен мониторинг на срце, со кој се добиваат неопходните податоци за притисоците и срцевата работа – машините за механичка вентилација.