Амбулантни прегледи - Zan Mitrev Clinic

Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Амбулантни прегледи

Кинези терапија е дел од физикална терапија која со користење на систематизирани движења на одделни делови на телото или цело тело во вид на вежби има за цел оддржување, воспоставување, развивање и замена на функциите на локомоторниот систем.Оваа е метод на лекување со движење (вежби).Кинези терапијата се користи како превенција за ослабен локомоторен систем и како терапевтски вежби за превенција кај постоперативни контрактури.