Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Клиничка биохемија

Во склоп на дијагностички центар работи современа биохемиска лабораторија.

Истата располага со најсофистицирана опрема за автоматско брзо и точно испитување на лабораториските анализи.

Лабораториското испитување на крвта ни овозможува да ја увидиме работата и состојбата на поедини органи и ткива.

Комплетни лабораториски анализи се испитуваат за да се постави точната дијагноза на пациентот и да се усмери истата кон најефикасно лекување.

Биохемиската лабораторија нуди широк спектар на лабораториски услуги:

 • хематолошки анализи
 • липиден статус
 • глукозен статус
 • хепатално-ензимски статус
 • деградациони продукти
 • електролитен статус
 • инфламаторни маркери
 • имунолошки статус
 • протеински статус
 • срцеви маркери

Потоа специфични анализи:

 • тумор маркери
 • хормонски статус
 • маркери на тироидна жлезда
 • маркери за хепатит Б,Ц и ХИВ
 • маркери за коскен метаболизам
 • гасни анализи
 • D-Dimeri
 • полови хормони

Сертификација

 

Како резултат на своето високо ниво на квалитет,сигурност и стандардизација биохемиската лабораторија,во чекор се светските стандарди доби меѓународен сертификат со златен печат за висок степен на контрола на својот квалитет според стандардите на IFCC и светската здравствена организација.

 

Ве известуваме дека работно време на Биохемиската лабораторија во Zan Mitrev Clinic е од 7 до 22 часот секој работен ден (од понеделник до петок).
За време на викендите лабораторијата работи од 7 до 19 часот.

Со ова работно време лабораторијата е секогаш подготвена да одговори на сите прашања и барања за анализи и за време на викедите.
Со најсовремени методи на испитување и актуелни европски стандарди како и внатрешна и надворешна контрола на квалитет на работење, таа дава огромен придонес во дијагностицирањето и третманот на инфективните заболувања.